Praktijk

Praktijk info

Onze praktijk voor fysiotherapie en kinderfysiotherapie is gevestigd in een medisch centrum samen met drie huisartsenpraktijken en andere disciplines. Medisch Centrum Sint Pieter is gehuisvest in een modern, transparant gebouw en is gelegen in het centrum van de wijk Sint Pieter in Maastricht. De praktijk is rolstoeltoegankelijk, de moderne oefenruimte is ook per lift bereikbaar.

In de directe omgeving van het medisch centrum is er voldoende gelegenheid tot betaald parkeren, maar de praktijk is ook via het openbaar vervoer (buslijn 4) goed bereikbaar.

Aanmelding

U kunt bij ons terecht voor fysiotherapie met een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of medisch specialist, maar ook via directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) kunt u een afspraak maken .

Bij de eerste afspraak vragen wij u mee te nemen

  • uw verzekeringspasje > controle verzekering
  • een identiteitsbewijs > controle BSN nummer

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Onderzoek en behandeling

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut, door een gesprek en een daaruit volgend onderzoek, een zo volledig mogelijk beeld van uw fysiek gezondheidsprobleem.

Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Elke klacht is anders en iedere persoon reageert anders op zijn of haar ervaren klachten.

In de behandeling staat oefentherapie centraal. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Andere doelstellingen kunnen zijn; betere houding aanleren, beter evenwicht of stabiliteit realiseren, betere ademhalingstechniek en leren ontspannen.

Ook worden er altijd oefeningen voor thuis aangeleerd, toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotherapeutische applicaties.

Made by zuiderlicht